1001.cat
http://www.1001.cat/phpBB3/

I els Dupond? A Oviedo, resulta que...
http://www.1001.cat/phpBB3/viewtopic.php?f=6&t=95
Pàgina 1 de 1

Autor:  cromelnordic [ dv. feb. 29, 2008 1:36 pm ]
Assumpte de l’entrada:  I els Dupond? A Oviedo, resulta que...

En aquesta pàgina, es menciona que...----------------------------------------------------------

"(...) La mostra s'estructura en 24 panells, amb estètica d'àlbums de Tintín, en els quals es reprodueixen, a més de les vinyetes, un diàleg entre els personatge principals:

- Tintín explica el context en el qual succeeix el fenomen i cita el títol del llibre. Sota el braç duu la portada de l'àlbum en el qual apareix el descobriment científic.

- El capità Haddock, tan rondinaire i malhumorat com sempre, després de renegar, planteja la qüestió concreta al professor Tornassol.

- El Professor Tornassol respon la pregunta del capità i dóna informació addicional. Aquesta informació es mostra en castellà i en asturià. ".

----------------------------------------------------------Trobo que, entre els sis personatges principals que són generalment mencionats, els Dupond són omesos en aquest article.

No ens confonguem.

No és que trobi que és intolerable que l'exposició d'Oviedo hi faltin els Dupond. No és això. Si pel motiu que sigui, han optat per obviar-los, no és aquest el problema; no gens. És la seva llibertat. Bé, bé! Trobo personalment que no hauria sobrat haver-los afegit, però no passa quasi res de dolent per això.

El que trobo, (i que consti que ho considero un erroret menor, eh?) és que en aquest article de Tintincat al que enllaça aquest fòrum, hauria de mencionar-se l'absència dels bessons policia.

No es tracta d'una qüestió de gustos. Vale, els Dupond m'agraden molt com a personatges (entre d'altres), però no és per això. És una qüestió d'oficialitat. No oblidem com els Dupond (cosa que qui sap si no agrada a algú) tenen més de 1.000 vinyetes a les històries tintinaires (cosa que només aconsegueixen els sis principals), i apareixen a més àlbums que Haddock i Tornassol. Per això, trobo correcte que, els personatges principals a Tintín siguin sis, bé... (Consti que el Xang m'agrada força com a personatge, però, i és una opinió personal, trobo lògic que no sigui un personatge principal de les aventures tintinaires, ni que sigui només per raons numèriques i de simplificació.).

Però si són sis, no són quatre. I per això, quan algun dels sis no apareix, bé, doncs no apareix, però no se'l pot donar per obviat; s'ha de mencionar la seva absència.

¿Que als tintinaires d'Oviedo, per algun motiu, els convenia no posar els Dupond? Millor per ells si han fet lo correcte. Ara: senyors de Tintincat, ¿nosaltres també hem de fer lo correcte, oi que sí? Doncs això.

Ja he dit la meva. Salut i visca la memòria d'Hergé.

Pàgina 1 de 1 Totes les hores són UTC
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/