1001.cat
http://www.1001.cat/phpBB3/

Tintín autocensurat a la Biblioteca Ignasi IglésiasCan Fabra
http://www.1001.cat/phpBB3/viewtopic.php?f=6&t=57
Pàgina 1 de 1

Autor:  Pau Vinyes i Roig [ dg. oct. 28, 2007 7:53 pm ]
Assumpte de l’entrada:  Tintín autocensurat a la Biblioteca Ignasi IglésiasCan Fabra

Hola bona gent tintinaire,

Avui he anat a la biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra a veure l´exposició " VIATGERS AL TREN! Vinyetes sobre rails", on a través del còmic es fa un repàs al món del ferrocarril. He descobert dues coses. La primera que no hi havia cap vinyeta d´en Tintín i això té una explicació que més avall us explicaré. Segona que he descobert un gran dibuixant i guionista Vittorio Giardino amb les seves aventures d´en Max Fridman - espectacular- Tot seguit m´he decidit dur-me de préstec dues àlbums d´en Giardino. En arribar al taulell per fer els tràmits m´ha atès la directora de la biblioteca. Hem xerrat una estona sobre l´exposició i sobre la manca de vinyetes d´Hergé. Aleshores m´ha explicat que en un principi hi eren posades, però un bon dia va venir el cap del Consorci de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació i els hi va prohibir exposar-les arran del cas de la Biblioteca de Fort Pienc. La directora va proposar-li posar el text amb una vinyeta en blanc tot indicant que podien trobar-la a la pàgina x de l´àlbum x d´en Tintín, però ni així va voler el cap del Consorci. Vergonyós, ben vergonyós....

També em va comentar la directora que hi ha un noi que està fent un llibre sobre la història del còmic i l´editorial que l´edita s´està plantejant no publicar cap imatge d´en Tintín. Jo encara diria més vergonyós, vergonyós...

Una abraçada.

Salut

Pau Vinyes i Roig
Història i fotografia

Sant Andreu de Palomar, Catalunya [/b]

Autor:  cromelnordic [ dg. oct. 28, 2007 8:20 pm ]
Assumpte de l’entrada:  Re: Tintín autocensurat a la Biblioteca Ignasi IglésiasCan F

Pau Vinyes i Roig ha escrit:
(...) Aleshores m´ha explicat que en un principi hi eren posades, però un bon dia va venir el cap del Consorci de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació i els hi va prohibir exposar-les arran del cas de la Biblioteca de Fort Pienc. La directora va proposar-li posar el text amb una vinyeta en blanc tot indicant que podien trobar-la a la pàgina x de l´àlbum x d´en Tintín, però ni així va voler el cap del Consorci. Vergonyós, ben vergonyós....

També em va comentar la directora que hi ha un noi que està fent un llibre sobre la història del còmic i l´editorial que l´edita s´està plantejant no publicar cap imatge d´en Tintín. (...)

No entenc massa bé perquè el cap del Consorci va decidir no posar a la vista del públic les imatges de Tintín... ¿Arran del cas de la Biblioteca de Fort Pienc? ¿Em pots explicar en què consisteix aquest cas determinat?

Una abraçada, company!!

Autor:  Xifort [ dg. oct. 28, 2007 8:58 pm ]
Assumpte de l’entrada: 

Sembla ser que els de Fort Pienc van fer una expo sobre Tintín i els de Moulinsart els hi han picat el crostó, i amb tot això el consorci de biblioteques s'ha "acollonido".

Autor:  cromelnordic [ dg. oct. 28, 2007 10:37 pm ]
Assumpte de l’entrada: 

Xifort ha escrit:
Sembla ser que els de Fort Pienc van fer una expo sobre Tintín i els de Moulinsart els hi han picat el crostó, i amb tot això el consorci de biblioteques s'ha "acollonido".

Sí, deu ser això...

Autor:  Xifort [ dl. oct. 29, 2007 3:18 pm ]
Assumpte de l’entrada: 

No és la primera vegada que alguna entitat de casa nostra es fa enrrere davant la pressió (o possible pressió) dels senyors de Moulinsart.
Malauradament, aquests fets impideixen crear manifestacions culturals, tan necessàries -per una altra banda- per a la bona salut dels ciutadans.

Autor:  cromelnordic [ dl. oct. 29, 2007 3:48 pm ]
Assumpte de l’entrada: 

Sí, crec que té raó el Xifort. Els de Moulinstart estan fotent molt la pota. I les manifestacions culturals són necessàries per la salut moral del ciutadà.

La passivitat i la manca d'ideals esdevenen fàcilment sinònims de desordre cívic, o bé acaben afavorint indirectament el pensament d'ultradretes i de dictadura.

I no faig broma. Penso d'aquesta manera; que les manifestacions culturals enriqueixen i que la ignorància perjudica. Clar, l'administrador de La Stoa com havia de pensar... :wink:

Autor:  Xifort [ dt. oct. 30, 2007 9:21 pm ]
Assumpte de l’entrada: 

La cultura desenvolupa el ciutadà com a "persona humana". El poblema és quan el mercantilisme es fot pel mig.

Autor:  cromelnordic [ dv. nov. 09, 2007 7:55 pm ]
Assumpte de l’entrada: 

Xifort ha escrit:
La cultura desenvolupa el ciutadà com a "persona humana". El poblema és quan el mercantilisme es fot pel mig.

Quan el negoci domina el monopoli de qualsevol cosa, aleshores la cultura perd bona part dels seus valors humans.

Si no hi hagués cap mena de contradicció entre el negoci econòmic i la cultura, "un altre gall cantaria".

Així és la vida, crec jo...

Pàgina 1 de 1 Totes les hores són UTC
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/